A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói taroltak a YCC 2011-es művészeti pályázatán, melynek témáját idén a 100. születésnapját ünneplő autógyártó cég történelme adta. A kreatív pályázat idei nyertesei között a tavalyi év pályázói is felbukkantak, akik ismételten szép eredményekkel zárták a nívós művészeti versenyt.

Nagyszabású díjátadó gálával zárult az áprilisban meghirdetett Young Creative Chevrolet művészeti pályázata, amelyre idén 5 kategóriában – divat, grafika, video, fotó és zene – 15 felsőoktatási intézmény hallgatói nevezhettek kreatív alkotásaikkal. A dicső múlt és a progresszív jelen találkozásából született pályaműveket egy szakmai zsűri bírálta, Zságer Balázs, Veiszer Alinda és Szénássy Alex vezetésével. A győztes pályaművek kiválasztása szigorúan meghatározott keretek között, név nélkül zajlott, minden műalkotást számmal láttak el, mely módszer segítségével a zsűri egyenlő esélyek alapján tudta meghozni döntését. A díjakat Andrew Higgins, a Chevrolet közép-kelet-európai regionális igazgatója adta át.

Divat kategóriában a dobogó első és második fokát a MOME diákjai bérelték ki maguknak. Az első helyet Orbán Orsolya és Németh Ninetta keréknyomokkal díszített klasszikus vonalvezetésű kosztümje nyerte el, mely egyszerűségével, letisztultságával és ötletességével hamar belopta magát a zsűri szívébe. A második helyen a tavalyi győztes csapat Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Baranyi Ádám és Miovác Márton Zsolt FUEL című munkája végzett. Őket követte a Pécsi Tudományegyetem két diákjának – Tóth Dávid és Radulescu Andrei – Electrosikk elnevezésű alkotása, ami egyetlen ruhadarabban integrálta a márka indulásakor a divatot jellemző sikket és a Chevrolet Volt jövőbe mutató technológiáját. Ők ketten a PTE építész karán tanulnak, mégis divat, grafika és fotó kategóriában is leadtak pályamunkákat, ami példaként szolgál az egyéni kreativitás kibontakoztatásának végtelen lehetőségeire.

A tavalyi győztes Radulescu idén is elindult grafika kategóriában, ahol ebben az évben a második helyet sikerült megszereznie a Google arculatra rímelő alkotásával. Az első helyen a MOME falai között tanuló Mantus Hella műve végzett, akit a ma és a holnap környezeti problémáira megoldást kínáló innovatív VOLT típus ihletett meg. A harmadik helyen ismételten Tóth Dávid egyik művével találkozhattunk, aki a dobogó harmadik fokát a Képzőművészeti Egyetemen tanuló Vörös Botonddal megosztva foglalhatta el. Tóth Dávid neve a grafika mellet a fotó kategóriában is visszaköszönt, ahol tehetségét és kreativitását egy harmadik hellyel jutalmazta a zsűri. Hasonló volt a helyzet a zene kategóriával is; a Széchenyi István Egyetemen tanuló Gyöngyösi Ábrahám kompozícióját szintén harmadik hellyel díjazták.

Vetítővászonnak használták a díjkiosztónak helyet adó Design Terminál falát Vetítővászonnak használták a díjkiosztónak helyet adó Design Terminál falát

Video kategóriában a régi videojátékok hangulatát idéző alkotásával Bessenyei Katalin, a Magyar Képzőművészeti Egyetem egyik hallgatója végzett az élen. Őt követte a MOME két diákja, Balló Dávid és Terjék Zsófia által készített animációs kisfilm, valamint a harmadik helyet megszerző, szintén képzőművészeti szakon tanuló Aranyi Flóra és Kupeczik Ágnes klipje is. Az este egyik legérdekesebb eseménye minden bizonnyal a GPS-es játék volt, amelyen a résztvevőknek a kiállított egy-egy Chevrolet Aveoval egy óra leforgása alatt Budapest utcáin kellett útvonalukkal leírniuk a ’Chevy100’ feliratot.