Rod Hall és Larry Minor ötven évvel ezelőtt egy első generációs Ford Bronco versenyautóval megnyerte a Mexican 1000 elnevezésű autóversenyt, ezt a sikert próbálják megismételni a novemberben megrendezésre kerülő Baja 1000 autóversenyen, ahol az új generációs Bronco szabadidő-autót nagy vonalakban megidéző Bronco R versenyautóval áll majd rajthoz a gyári támogatású csapat.

A Geiser Bros Design nevű istálló és Cameron Steele tereprali-bajnok segítségével épült a versenyautó, amely a szériamodellhez hasonlóan a T6-os alvázat használja – erre épül a Ranger pickup – és néhány részletében már a végleges formát idézi, amely a maga részéről az első generációs Bronco-ra hasonlít. A Ford egyébként hat hónappal ezelőtt döntötte el, hogy indul a jubileumi versenyen, ennyi idő alatt építették meg a versenyautót, a gyors fejlesztésben nagy szerepe volt a virtuális valóság és a 3D nyomtatás használatának.

Elöl független felfüggesztést használ a Bronco R 35,5 centis rugóutakkal, hátul széria merevtengely dolgozik 45,7 centire növelt rugóutakkal, egyedi Fox lengéscsillapítókat és 37 colos BFGoodrich kerekeket használnak. A motorról annyit árultak el, hogy az még a szériakivitel két turbóját is megtartja – valószínűleg a 2,7 literes V6-os EcoBoostról beszélünk, ami Észak-Amerikában a 2,3-as EcoBoost alternatívája lesz.