Új szintre emeli a különleges V8-as Ferrarikat a legújabb változat, a 488 Pista esetén minden eddiginél több a versenysport befolyása, erre utal maga a név is, amely a versenypályát jelenti olaszul, és az Istvánok legnagyobb sajnálatára nem rájuk utal.

Egészen pontosan a 25 éve futó Ferrari Challenge márkakupa és a FIA World Endurance Championship 6 éve életre hívott GTE osztályában (amiből 5-ben megszerezte a konstruktőri címet) szerzett tapasztalatait kamatoztatja a maranellói gyártó. A tömegcsökkentési megoldások, a felfüggesztés, az aerodinamika, de a motor változtatásai is onnan származnak, és csak annyit finomítottak rajta a mérnökök, amit a közúti használhatóság megkövetel.

A kiindulási alapot jelentő 488 GTB-hez képest akár 90 kg-mal lehet alacsonyabb a saját tömeg – feláras extrákkal, úgymint karbon felnik érhető el ez az érték –, a motor teljesítményét 50 lóerővel növelték meg. A 3,9 literes V8-as biturbó könnyebb lett, a 720 LE/770 Nm teljesítménye pedig azt jelenti, hogy minden egyes liter lökettérfogatból 185 lóerőt állít elő – ez rekord érték sorozatgyártású autónál. A végsebesség 340 km/h, a 0-100 km/h sprint 2,85másodpercet vesz igénybe, a 0-200 km/h is megvan 7,6 másodperc alatt. Mindehhez nagyobb hangélményt is garantálnak.

Az F1-ben szerzett tapasztalatok alapján alakították ki a kocsi orrában lévő légcsatornákat, tehát azok oldalt váltanak a belépő- és a kilépőnyílás között (a két cső X alakban megy el egymás mellett), az első diffúzor szögét a 488 GTE versenyautóról vették át. A hátsó légterelő hosszabb és magasabb. Összességében 20%-kal nagyobb a leszorítóerő a 488 GTB-hez képest. Ezen kívül még az immár 6.0-s verziónál tartó menetstabilizáló segít a vezetőnek, amelynél új elem a Ferrari Dynamic Enchancer nevű funkció, ami szoftverrel állítja a fékfolyadék nyomását a nyergeknél.

Amíg kívül egyértelműen az aerodinamika határozza meg a Ferrari 488 Pista megjelenését (meg a megfelelő helyen kontrasztos színű fényezés), az utastérben mindent a tömegcsökkentésnek rendeltek alá, tehát hiányoznak az extrafelszerelések vagy épp a hangszigetelés. Utóbbi mellett a karbon fokozott használatának köszönhető az 1280 kg-os száraz tömeg.