A Volkswagennek már évek óta a legnagyobb számban fogyó terméke a kolbász – rossz nyelvek szerint azért olyan magas a TDI-k koromkibocsájtása, mert a kolbászokat a füstölik -, most mégis a Daimler kapcsán van szó kolbászokról, egészen pontosan “Saitenwürschtle”, azaz virsli volt a konfliktus oka, ami miatt még a rendőrséget is ki kellett hívni.

A vita kiváltó oka az volt, hogy egy részvényes a büfében több virslit is kért, ezeket azonban nem fogyasztotta el, hanem elrakta, később akarta megenni. Egy másik részvényesnek, egy hölgynek nem tetszett ez a magatartás, és először szóban vitatkozni kezdtek, amiből aztán verekedés lett. Ekkor riasztották a biztonsági őröket, akik szétválasztották a feleket, akik azonban csak a rendőrség kiérkezését követően nyugodtak le. A vitát kezdő hölgy végül becsületsértés miatt feljelentést tett a virsliket vételező úriember ellen.

A Daimler igazgatótanácsának vezetője, Manfred Bischoff rögtön levonta a következtetést az ügyből: „Vagy több virslire van szükségünk, vagy a jövőben lemondunk a virsliről.” A Daimler éves közgyűlésén résztvevő 5500 részvényesre a büfében 12 500 virslivel készültek.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!