Félreértés ne essék egy pillanatra sem: az alábbi videóban teljesen egyértelműen az autós a hibás. Ám a felvétel arra is példa, miért rossz ötlet az okostelefont bámulni a forgalomban.

Lengyelországban járunk, ahol egy zebránál várakozik három ember. Mikor a kamera szemszögéből a jobb oldalon álló gyalogos látja, hogy a felé haladó autó lassít, lelép az úttestre, és elindul.

És itt kezdődtek a problémák: a szemben, szintén az átkelésre váró két fiatal viszont nem nézett szét, csak látták perifériában, hogy valaki már elindult, így inkább nézték az okostelefonjukat.

Ebből lett a baj, ugyanis a szemből érkező autós – talán pont azért, mert felé sem pillantottak – nem feltételezte, hogy lelépnek elé vakon, így haladt tovább, ami a balesetet okozta.

Mégegyszer tehát: igen, az autós a hibás, ez egyértelmű, hiszen a zebrán gázolt gyalogost, amire nem igazán van mentség, és már csak azért is meg kellett volna állnia, mert a szemben érkező sofőr is ezt tette.

Viszont az ebből a felvételből is a látszik, a technika fejlődése ellenére a mai napig megállja a helyét a tanács: érdemes szétnézni, mielőtt lelépsz a járdáról…

A két elütött fiatal egyébként a beszámolók szerint kórházban végezte, de nem szenvedtek életveszélyes sérüléseket.