Háromszor is tanulmányozta a Nissan, milyen is az ideális városi jármű, azonban a Pivo-val kapcsolatban semmi konkrétumot nem lehetett tudni. Egészen mostanáig. Most ugyanis levédték egy pöttömnyi, minden bizonnyal elektromos hajtású jármű formáját.

Az egyelőre ismeretlen nevű autócska egy számmal nagyobb a Renault Twizy-nél, az extra szélesség miatt minden bizonnyal 1+2 elrendezésű lesz az utastér, de biztosat majd csak a hivatalos leleplezés után tudunk majd mondani. A városi szaladgálásra, és könnyű és gyors parkolásra alkalmas autó minden valószínűséggel az erősebb Twizy hajtómotorját kapja, nagyobb kapacitású akkumulátorral párosítva.

A karosszéria lendületes megjelenésű, de sokkal „kockább” a tanulmánynál, hiszen a végleges változatnál a szép forma helyett inkább a praktikusság a fontos. Ennek megfelelően a hatalmas méretű kerekektől is elbúcsúztak a tervezők. Nem tudjuk, mikor mutatkozik be a Nissan Pivo, és hogy mikor lesz megvásárolható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!