Noha már most is arra panaszkodik a Mini, hogy túlságosan elaprózta a kínálatát, és a jövőben kevesebb autó alkotja majd a választékát, a 2014-es Concorso dEleganza Villa dEste rendezvényen bemutatott Vision Superleggera elnevezésű Mini roadster mintha arra utalna, hogy a bajorok is szeretnék végre megszorongatni az MX-5-ös Mazdát.

Ezúttal a Touring Superleggera nevű karosszériaépítő volt a németek partnere, és az olaszok még olyan apróságokra is odafigyeltek, mint a brit nemzeti zászló megjelenését idéző hátsó lámpák. A kivitelezés is profi munka, nem csoda, hogy még Adrian van Hooydonknak is tetszik az autó, amely a tipikus Mini jegyeket ötvözi olaszosan mesteri részletekkel, miközben hű marad a brit roadsterekhez is. Ugye milyen bonyolultan tudja megfogalmazni a BMW konszern sajtóosztálya azt, hogy: szép.

Tényleg csak a legszükségesebb dolgokra szorítkozik mind a külső, mind a belső megjelenés. Az utastérben alig jutott hely a középkonzolt és a lapostányért megidéző kerek központi érintőképernyőnek, kívül meg lángfelületek helyett egy-két karakteres domborítás oldja a nagy lemezfelületek unalmasságát.

Louis de Fabribeckers, a Touring stúdió vezető formatervezője erről úgy beszélt, hogy „minden nem létfontosságú felszerelést vagy dekorációt feláldoztunk, a könnyűségnek köszönhetően javul a teljesítmény”. Sajnos azt nem tudjuk, pontosan mennyit is nyertek ezzel a hozzáállással, hiszen arra nem tér ki a sajtóközlemény, milyen erőforrás hajtja a Mini Vision Superleggera tanulmányt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!