Hivatalosan csak szerdán mutatják be a harmadik generációs Seat Leon harmadik változatát, a háromajtóshoz hasonlóan újdonságnak számító kombi kivitelt. Egy cseh weboldal azonban már lehozta az újdonság fotóit.

Ezeken egy, a három- és ötajtóshoz hasonlóan sportos vonalvezetésű karosszériát látunk, amelynél vékony tetőoszlopokat használtak. Jelentősen megnövelték a hátsó túlnyúlás méretét, a tengelytáv változatlannak tűnik az ötajtóshoz képest – a háromajtósnál rövidebbre vették ugyanezt. A csomagtér minden bizonnyal méltó párja lesz a Golf kombiénak, ahhoz hasonló variálhatóságra/kiegészítőkre számíthatunk.

Műszakilag nem várható semmi újdonság, tehát ugyanazok a benzines- és dízel üzemű turbómotorok lesznek választhatóak a kombihoz is, mint a többi Leonhoz. A kombi karosszéria várhatóan kicsit drágább lesz majd az ötajtósnál, pontosabb információkkal majd a hét közepén tudunk szolgálni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!