Mi itt Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egész jó áron tudunk Suzuki Swift Sportot vásárolni. Kínában csak most dobták piacra, de a helyi média szerint halva született az autó – sajnos igazuk lehet.

A problémát az jelenti, hogy a Suzuki Swift Sport kézi váltóval 178 800 jüanba (6,5 millió Ft) kerül, CVT-vel 188 000 jüan (6,9 millió Ft) az ára, miközben a helyi gyártású, Changan-Suzuki által összeszerelt előző generációs Swiftet már 59 800 jüanért (1,3 kézi váltó, 2,2 millió Ft) haza lehet vinni, és a legdrágább is csak 91 800 jüan (1,5 automata, 3,37 millió Ft). Tehát a szalonba betérő ügyfél választhat, mit kér: további 30 lóerőt és eggyel újabb karosszériát, vagy egy második autót!

Nem arról van szó, hogy az újságírók ne szeretnék a típust, hiszen arra próbálják meg rávenni a Suzukit, hogy tessék Kínában is gyártani az autót, mert akkor az megfizethető lesz majd, épp csak jelen állás szerint értelmetlennek tartják ezt a felárat. Különösen a jelen politikai helyzetben, ahol a japán gyártású autók még mindig kihívásokkal küzdenek Kínában…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!