Úgy mutatta meg a Lordstown Motors nevű startup vállalkozás az Endurance nevű akkumulátoros-elektromos pickupját, hogy gyakorlatilag semmi újat nem árult el róla. Tulajdonképpen annyi történt, hogy nemcsak számítógépes grafikák léteznek az autóról, de már élőben is megmutatták azt. Egészen pontosan egy előszériás prototípust, amelyet még néhány darab legyártása követ, és ezekkel majd a nyár végétől megkezdik a jármű közúti tesztelését. Az ígéretek szerint 2021-re végeznek a finomhangolással, a sorozatgyártás pedig (a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt) az eredetileg tervezetthez képest pár hónapos késéssel, 2021 közepén indul majd.

A megjelenés konzervatívnak mondható, hiszen a teljes technikát az alváz rejti (akkumulátorok, kerékagy-villanymotorok), így valójában nincs szükség klasszikus értelemben vett motortérre, mégis megtartották azt. Alapvetően munkára használt járműről van szó, ezért kerültek a hátsó lökhárító sarkaiba fellépők, hogy könnyebb legyen megközelíteni a rakteret. Lesz majd lehetőség elektromos munkagépek használatára is a raktérben elhelyezett elektromos csatlakozók segítségével. A belső térről még csak rajzokat közöltek.

A technikát már korábban részletezték, eszerint a kerékagy-villanymotorok rendszerteljesítménye 608 lóerő, ami 5,5 másodperces 0-96 km/óra gyorsulást tesz lehetővé, a csúcssebesség elektronikusan korlátozott végsebesség 128 km/óra (80 mérföld/óra), a hatótávolság egy feltöltéssel 250 mérföld, azaz 402 km lesz. A Lordstown egyébként már 20 ezer előrendelést gyűjtött, az Endurance elektromos pickup indulóára 52 500 dollár lesz.

https://youtu.be/39y5FNxvHgk