Közeledik az időpont – 2014. január elseje – amikor már a haszonjárművek számára is kötelező lesz az Euro 6-os károsanyag-kibocsájtási előírások teljesítése. Ez már komolyabb műszaki változtatásokat követel a gyártóktól, amit a Renault Trucks most felhasznál arra, hogy majdnem egész kínálatát egyszerre újítsa meg.

Június 11-én Lyonban leplezik le az új modelleket, amelyek fejlesztése 7 évvel ezelőtt indult, és a prototípusok már 2008 óta futnak az utakon, a 300 járművel 10 millió kilométert tettek meg, ezen felül próbapadokon további 5 millió órát töltött a technika -40 – +60 °C közötti hőmérsékleten. Nem csak számítógéppel vizsgálták a lehető legextrémebb üzemeltetési körülményeket. Nem csak a gyár próbálta az új generációs teherautókat, 50 ügyfél (és azok sofőrjei) is véleményt mondtak azokról – ők 2 millió kilométert tettek meg a járművekkel a közutakon, éles körülmények között. Modernizálták a gyárat is, új présszerszámokat szereltek fel, és leegyszerűsítik a munkafolyamatokat, ami jobb munkakörülményeket jelent a dolgozóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!