Idén tartották meg először az Audrain’s Newport Concours nevű autós rendezvényt, ahol az Aston Martin végre megmutatta a márka százéves születésnapjára készített autókat – az újragyártott DB4 GT Zagato Continuationt és annak párját, a DBS GT Zagato kupét. A páros ára 6 millió font adók nélkül.

A Supernova Red elnevezésű vörös színt is ehhez az autóhoz keverték ki, és más Aston Martin nem kapja azt meg, a karosszéria díszei karbon, selyemfényű fekete vagy arany színűek, és jól láthatóak a vörös háttér mellett. A kocsi orrán és farán a márkajelzés tömör 18 karátos arany, a hűtőrács-betét anodizált, a felniközép és az oldalsó díszelemek „csak” aranyozottak.

A beltér különlegessége, hogy az autóiparban először itt jutott szerephez a 3D nyomatással készített karbon és fém, még az arany betétek is ezzel az eljárással készülnek – a nyomtatási idő 100 óra, és erre rájön még a kézi polírozás időszükséglete is. A kiállított példány Caithness Spicy Red színű bőrkárpitot kapott Z mintás varrással. A 3D nyomtatásnak köszönhetően az ügyfél nemcsak a kiválasztott színt tudja meghatározni, de bizonyos keretek között a formát is, tehát tényleg egyedi belső teret tud készíteni a Q by Aston Martin műhely.

Most már hivatalos, hogy az Aston Martin DBS GT Zagato is 760 lóerős teljesítménnyel kapja meg az 5,2 literes V12-es biturbót, a menetteljesítményeket még nem árulták el, és könnyen lehet, hogy később se lesznek hivatalos adatok. Az első szerencsések még 2019-ben beleülhetnek autójukba, de a 19 darabos széria nagy részét csak jövőre adják át tulajdonosaiknak.