A kínai Chery autógyár a villanyautói számára hozta létre a Chery New Energy autómárkát, amely mostanáig csak benzines autókból átalakított modelleket kínált. Kifejezetten a villanyautókhoz fejlesztették ki az LFS padlólemezt, amihez rögtön az almárka új arculatát is elkészítették. Lágyan ívelő vonalak jellemzik az eQ5-ös szabadidő-kupét, a jövőben érkező többi Chery villanyautó is ehhez igazodik majd.

Valós méreténél kisebbnek látni az autót, hiszen a 2830 mm-es tengelytávolság a nagyautók közé emeli a típust, a 20 colos felnik, a fekete és ezüst díszek karcsúsítják a vonalakat. Az utastérben barna-fekete színek határozzák meg a hangulatot, a két darab 12,3 colos képernyő közös üvegpanel alatt található, a fedélzeti rendszert hangvezérléssel is lehet majd kezelni, az azonosításra arcfelismerés is használható, és 5G hálózaton keresztül autó-X kommunikációra is képes a fejlett vezetőtámogató rendszer.

2020 végén kerül a kereskedésekbe a Chery New Energy eQ5-ös, amelynek a műszaki részleteit még nem közölték. Egyedül annyit árultak el, hogy a karosszéria 93%-a nagyszilárdságú alumíniumból készült, több villanymotor és változó kapacitású akkumulátorok befogadására is alkalmas a felépítmény.