A Better Place nevű vállalkozás még 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy az elektromos autók terjedésének kezdeti szakaszában, amikor még az akkumulátor-technológia nem elég fejlett, akkumulátor-csere állomásokkal teszi versenyképessé azok használatát.

Nos, az ötlet jó volt, de úgy tűnik, korai, vasárnap csődöt jelentett a vállalkozás Izraelben. Az ok, hogy egyszerűen még mindig nincs elég elektromos autó a piacon, az akkumulátor-cserélő állomások költsége (telek, felépítés és az ott tárolt akkumulátorok költsége) pedig jelentős összegeket követelt, amelyet egészen egyszerűen nem finanszírozott a forgalom. A cégalapító és egyik jelentős részvényes Shai Agassi 7 hónappal ezelőtt távozott a cég éléről, a múlt héten az egyedüli nagy gyártó, a Renault is kiszállt a Better Place támogatásából, ezt követően jelentett csődöt a cég, amely pénzügyi és szakmai befektetőktől mintegy 700 millió dollárt gyűjtött össze. Nem tudni, mi lesz a már felépült akkumulátor-csere állomások sorsa, a Better Place egyelőre nem reagál az újságírói megkeresésekre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!