Az európai piacnak ebben a kategóriájában az eladott személyautók több mint fele, pontosan 54 százalék kombi karosszériával rendelkezik, a Renault is hasonló arányra számít. Annyiban egybehangzóak a vélemények, hogy a Talisman Estate kombi megjelenése sokkal harmonikusabb a szedánnál, a szépségnek azonban ára van, amíg a lépcsős hátú karosszéria hátuljában 608 literes a csomagtér, a kombinál a kalaptartóig pakolva (VDA mérés szerint) 572 literes a raktér.

A nagyobb nyílás miatt könnyebben lehet ezt megtölteni, arról nem is beszélve, hogy szükség esetén fölfelé is lehet terjeszkedni, no és ha a padlón 1116 mm-es hosszúságú raktér nem lenne elég, le lehet dönteni a hátsó üléstámlákat. Ilyenkor 2010 mm hosszúságú raktér jön létre, amely majdnem 1,7 köbméteres. Mivel itt nem kupés a tetővonal, a hátsó fejtér 30 mm-rel nagyobb a szedánnál.

Az Estate külső méretei egyébként pontosan megegyeznek a szedánnal (H: 4860 mm, Sz: 1870 mm, M: 1460 mm, TT: 2810 mm), és ugyanazokkal a motorokkal kínálják majd. Az 1,6 literes benzines turbó 150 vagy 200 lóerővel kérhető, az 1,6 literes dízel egy turbóval 110 vagy 130 lóerős, két turbóval 160 lóerős. Amíg a Renault Talisman lépcsőshátú változata még az idén a kereskedésekbe kerül, az Estate csak jövő tavasszal várható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!