Sam Mawani számára az autóépítés csúcsát jelentette az 1982-es évjáratú Mercedes 300 SD, kifejezetten azért vásárolta meg álmai autóját, hogy azt a garázsában állva csodálja. Nagyon sokáig egyébként működőképes állapotban tartotta az autót és időről-időre ment is vele egy keveset, 32 év alatt összesen 1969 km-t ment vele.

Ekkor, 2014 végén került második tulajdonosához az egyébként kifogástalan állapotban megőrzött autó, és ekkor egy nagy szerviz keretében tökéletes állapotúra hozták műszakilag a kocsit. Levették az üzemanyagtankot és kitisztították azt a gázolajcsövekkel együtt, új abroncsokat kapott ólommentes keréksúlyokkal, kicserélték a fék- és hűtőfolyadékot, a termosztátot és az akkumulátort, no és egy olajcserét is kapott a 3,0 literes, 5 hengeres turbódízel.

Ezt követően aztán rögtön 541 km-t tekert bele az új tulajdonos, biztos élvezte a hihetetlen állapotot – az internetes hirdetésben azt is felsorolják, hogy a gyári fényezésű karosszérián 6 darab kőfelverődés található. Egyébként a kocsi alján még a gyári viaszréteg is ott van, és természetesen az autóhoz adott összes dokumentum mellé adják még Mawani úr kézzel vezetett naplóját, amelyből az összes, az S-osztállyal kapcsolatos kiadás, tehát a tankolások is szerepelnek, no és nem szabad megfeledkezni arról a három VHS videokazettáról, amelyet az új autójához kapott a tulajdonosa, hogy ismerkedjen meg jobban az autóval illetve a márkával.

A cikk írása idején egyébként 45 000 dollárnál (12,7 millió Ft) tartott a licit, de könnyen lehet, hogy idő előtt vége lesz, hiszen 53 500 dollárért (15 millió Ft) azonnal is meg lehet az venni. Aki ennyi pénzt fizet a pezsgőmetál színű, Brasil barna belsővel rendelkező Mercedes 300 SD-ért, az valószínűleg megint egy garázsba dugja majd azt. Kár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!