Kazány városában az autósok-lakosok megelégelték, hogy már évek óta problémát jelent egy útszakasz használata a tavaszi hóolvadáskor. Az Adelya Kutuya utca egy szakaszán ugyanis összegyűlik, de nem folyik el a víz.

A városvezetés tavaly tavasszal megígérte a helyzet rendezését, de semmi nem lett ebből, amit megelégelt a helyi autósok egy érdekvédelmi csoportja, és tiltakozásul egyik aktivistájuk gumicsónakkal küzdötte le az akadályt. Maxat Khakimov szerint a legmélyebb részen úgy fél méteres a víz, nem csoda, hogy csak a nagy haszonjárművek és terepjárók tudnak áthajtani rajta.

A videón is látható rendőrautó egyébként épp azért érkezett a helyszínre, hogy a pocsolyában elakadt és károsodott autók tulajdonosainak – ködlámpa, kipufogó problémák lettek – a biztosító felé legyen hivatalos igazolásuk arról, hogy kátyúba hajtottak, azért történt a káreset. Az érdekvédők szerint egyébként ha hamarosan nem történik változás, bírósági útra terelik az út rendbetételének ügyét. Lehet, hogy néhány esetben hazánkban is ez lehet a járható út…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!