A repülőgépek anyagilag más kategóriában mozognak, mint akár a legdrágább sportkocsik, például egy Embraer Phenom 300E üzleti repülőgép ára már alaphelyzetben is 10 millió dollár körül mozog, és akkor még nem beszélünk egyedi extrákról, ami ebben a kategóriában magától értetődik. Ehhez képest tényleg csak aprópénz az az alaphangon 212 711 euró, amit a Porsche kér a 911 Turbo S típusáért, ami a maga nemében szintén felső kategóriát képvisel – természetesen utóbbi esetben is bőven lehet költeni a pénzt az egyedi kialakításra.

Most a brazil központú repülőgép- és a német autógyártó közösen készít egy 10 darabos limitált szériát, egészen pontosan az egyedi Phenom 300E repülőgép vásárlója kap lehetőséget arra, hogy a repülőgép megjelenésével ellátott sportkocsit is vehessen. A Duet névre hallgató modelleknél apró jelvények, a színséma mellett az jelzi az összetartozást, hogy a lajstromszámot az autó felnyíló hátsó szárnyának aljára fényezik rá. Az autónál még a műszerfal közepén elhelyezett, a Sport Chrono csomaghoz tartozó óra is egyedi, a horizontjelző kerül bele.

A Duet szériához tartozó 911 Turbo S az első olyan Porsche, ami egyszerre kap fényes és selymesfényű finist, a kézzel elvégzett fényezés a felső Platinum Silverből és az alsó Jet Grey Metallicból áll, a kettőt Brilliant Chrome és Speed Blue csík választja el. Az autóhoz egyébként egyedi poggyászkészletet és egy titániumházas Porsche Design 1919 Globe kronográfot is mellékelnek. A pontos vételárat csak a vevőknek árulják el, külön-külön nem kapható az Embraer Phenom 300E és a Porsche 911 Turbo S Duet.