A Rolls-Royce és a zenészek elválaszthatatlanok, fél évszázaddal ezelőtt jellemzően brit előadók ajándékozták meg magukat egy-egy elegáns limuzinnal, miután kijött az első slágerük, manapság meg amerikai rapperek fóliázzák mattfeketére/álcamintásra Phantomjaikat és dicsekednek velük a közösségi médiában. A gyár ez utóbbinál kicsit előkelőbb vásárlóközönségre vágyik, ami az itt látható Rolls-Royce Wraith Inspired by Music elnevezésű alkotáson is látható.

A karosszériát a Lyrical Copper nevű fényezés borítja, amihez jól illenek az utastér réz betétei – ezeket szálhúzott és egyéb megoldásokkal tették egyedivé. A belső kialakításba egyébként az autóba épített hifit fejlesztő mérnököknek volt az utolsó szava, hiszen mindenek fölött állt a tökéletes hangélmény – többször is a hangmérnökök miatt kellett módosítani egyes belső burkolatok anyagát, mert azok nem úgy verték vissza a hanghullámokat, ami a kiváló hangzáshoz volt szükséges.

Egy 1300 W teljesítményű, 18 csatornás hifi szórakoztatja az utasokat, 2 mélynyomó, 7 magas sugárzó, 7 középhangokért felelős-, illetve két darab, az első utasok fölött a tetőkárpitba rejtett hangszóró szolgáltatja a zenét. Az utastér több pontján is mikrofonok figyelik a környezeti zajokat, és azok függvényében automatikusan módosítják a hangszínt és az adott irányból érkező hangerőt is, hogy tényleg semmi ne zavarja a zene élvezetét. Olyan apróságokra is odafigyeltek, hogy az analóg órának a számlapja a bakelit hanglemezeket idézi – a mutató rézből készül, az órákat jelző kis betétek pedig ezüstből.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!