A hírek szerint 2016-ban a Ford leáll az ausztráliai termeléssel, de addig is az ottani mérnökök gondoskodnak arról, hogy emlékezetes autókkal búcsúzzanak. A sort most két limitált modell, a Falcon GT RSPEC Limited Edition és a Pursuit Ute nyitja.

Előbbi egy négyajtós szedán, amelynek nem csak a dekorációja emlékeztet a Ford Mustang Boss 302-re, onnan származik az ötliteres, alumínium V8-as. Azonban ezt kiegészítették még egy kompresszorral, így 449 lóerőnek parancsol a sofőr jobb lába. Első FPV (az ausztrál sportrészleg) autóként rajtautomatika is segít az indulásban. Mindössze 350 darabot készítenek ebből az autóból, ezek közül 175 példány kap fekete-piros dekorációt. Elöl hat- hátul négydugattyús nyergekkel operáló Brembo fékek teszik teljessé a képet. A hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó helyett felár nélküli extraként lehet a kormányról is vezérelhető hatfokozatú ZF automatát is kérni.

A másik különleges modell a Pursuit Ute, a felpaprikázott kisteherautó. Ennél „csak” 422 lóerő a kompresszoros V8-as teljesítménye, de ne feledjük, itt kevesebb a tömeg a hátsó tengelyen. Ebből a pickupból csak 75 darabot készítenek, és itt csak a fekete-piros kombinációt lehet választani. A rend kedvéért ennél az autónál is széria a fullextra: zongoralakk-belső, bőr kárpit, és zsebkendő-adagoló. Bár lehet, hogy ekkora teljesítménynél inkább már zacskót kellene készenlétben tartani…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!