A szombatonként képernyőre kerülő StartStop merőben más lesz a televíziókban eddig megszokott autós és közlekedési műsoroknál. A műsor tartalmi gerincét képezik az iparág hírei, a legújabb technológiák bemutatása, az autós és kötött pályás utazás újdonságai, a közösségi közlekedés robbanásszerű fejlődése, az autós-motoros technikai sportok kulisszatitkai, a földi-vízi-légi elektromos járművek növekvő népszerűsége vagy éppen az űrutazás hamarosan civilek számára is elérhető világa.

„Szívesen mondtam igent a felkérésnek, hiszen közel áll hozzám a közlekedés és az autósportok világa. Ugyanakkor nem szerettünk volna egy újabb autós műsort készíteni, hanem sokkal izgalmasabbnak tartottuk, hogy megmutassunk mindent amely manapság közlekedés témakörben a világban történik. Az autóipar drámai mértékű átalakulása mellett rengeteg olyan technológia és újítás lát napvilágot, amelyek alapvetően fogják meghatározni, hogy akár már a közeljövőben is hogyan jutunk el A-ból B-be. Ezért rendkívül megtisztelő és kihívásokkal teli feladat számomra, hogy ebbe a világba beavathatom a nézőket” – mondta el Szujó Zoltán, a StartStop műsorvezetője.

A StartStop alkotóinak célja, hogy a közönség számára érthetően és kézzelfoghatóan mutassanak be mindent, amely az emberek és világ közlekedésére hatással lehet a jövőben. Az egyéni és tömegközlekedés gyökeres átalakulásával, ezen keresztül a környezettudatosság egyre nagyobb térnyerésével rengeteg téma kínálkozik, amelyről érdemes tájékoztatni és tájékozódni.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy ebben az évben a Svenk című mozis magazin után már a második olyan műsort indíthatjuk el csatornánkon, amely szórakoztatva tájékoztathatja a közönséget. Nagyon izgalmasnak tartjuk, hogy a nézőinket egy olyan, éppen a saját technológiai forradalmát élő világról tájékoztathatjuk, mint a közlekedés. Az egész iparág mozgásban van, egy új korszak születésének lehetünk tanúi és nagyon izgalmas feladatnak tartjuk, hogy erről Magyarországon elsőként számolhatunk be hétről-hétre. Külön öröm számunkra, hogy ezt egy olyan népszerű, felkészült és a témakörben elismert műsorvezető segítségével tehetjük meg, mint Szujó Zoltán” – nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

A StartStop hetente szombatonként jelentkezik, az első adás június 5-én 13:05-től látható a HírTV-n. A tévéműsor gyártója a Hung-Ister Zrt., a szakmai együttműködő partnere az Autó-Motor.