Két súlyos sérültje van a Brno közelében bekövetkezett balesetnek, az autóvezető állítólag rosszul lett – egyes források szívinfarktust, más források sztrókot említenek –, azért csúszott le az útról a fél év/20 000 km-es használatra a BMW helyi forgalmazójától kölcsönadott hibrid sportkocsi. Az utas gerincsérüléseket szenvedett. Ezzel kapcsolatban még lesz politikai szála is a történetnek, Milos Zeman elnök protokollfőnöke volt az utas, márpedig az érvényes jogszabályok szerint rendőrautóban csak rendőr, vagy belügyminisztériumi alkalmazott ülhet (a bűnözőkön kívül…).

A baleset körülményei nem tisztázottak, egy szem rossz minőségű fénykép van a roncsról, amin csak az látszik, hogy a légzsákok kinyíltak. Mire másnap híre ment a dolognak, csak a letaposott fű árulkodott a helyszínen arról, mi történt ott előző este 22 óra körül. Mondani se kell, hogy ezzel idő előtt véget ért a cseh rendőrség kalandja a BMW i8-assal, és annak ellenére, hogy folyamatban lévő ügyre hivatkozva az illetékesek nem akartak nyilatkozni, azt azért elmondták, hogy volt érvényes biztosítás az autón, tehát az adófizetőknek nem fog pénzbe kerülni a baleset.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!