Az FIA Formula 3 Európabajnokság múlt hétvégén Monzában versenyzett, azonban nem lett teljes a hétvége programja, mivel a szervezők a sok baleset miatt jobbnak látták, ha a harmadik futamot piros zászlóval félbeszakítják. Persze nem előzmény nélküli a drákói döntés.

A szombati első futamon különösebb esemény nem szakította meg a fiatal pilóták küzdelmét, a svéd Felix Rosenqvist nagy csatában megnyerte a futamot – a biztonsági autót egyszer kellett a pályára küldeni. Aztán a második szombati futamon elszabadultak a dolgok. Két autó borult fel a futam során, háromszor kellett a pályára küldeni a biztonsági autót, végül piros zászlóval vetettek véget a versenynek a 12. körben, első helyen megint Felix Rosenqvist végzett, de a táv rövidsége miatt csak fele ponttal gyarapodott a számlája.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A harmadik, vasárnapi futam előtt külön figyelmeztették a pilótákat, hogy ha ugyanolyan amatőr módon versenyeznek, mint előző nap, akkor félbeszakítják a versenyt. A pilóták nem fogadták meg a jó tanácsot, ezért miután az első 9 körben kétszer is a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, piros zászlóval leintették a futamot. Nils Wittich, a versenyigazgató az FIA Egyszemélyes VersenyautókBizottságát vezető Stefano Domenicali sürgetésére hozta meg a döntést, miután a pályán az egyenesekben egymást tolták odébb a pilóták és sokan a pályán kívül előztek. Csoda, hogy senki nem sérült meg súlyosan a monzai Formula 3-as versenyhétvégén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!