Dr. Bob Hieronimus nem sokkal a Woodstock Art and Music Fair nevű rendezvény előtt festette meg a tulajdonos felkérésére az 1963-as évjáratú VW buszt, a „Fény” nevű jármű zenekarszállítónak indult, és a fesztivál jelképe lett.

Az alkotó a kanadai John Wesley Chisolmmal közösen három évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni azzal a gondolattal, hogy fel kellene újítani az autót a jubileumi, fél évszázados évfordulóra. Az elhatározást nyomozás követte, azonban fél év kutatómunkával sem sikerült az eredeti hippibusz nyomára jutni. Mivel az eredetinek nem találták nyomát, elhatározták, hogy újra megépítik a „Fény” buszt, amihez közösségi finanszírozással gyűjtöttek pénzt.

Az összegből megvásároltak egy 1963-as évjáratú, az eredetivel megegyező Volkswagen Transportert, majd ezt az utolsó csavarig szétszedték és felújították. E munka közben szerzett tudomást a projektről a német gyártó amerikai képviselete, és támogatta az alkotókat – például azzal, hogy típusrajongókhoz hasonlóan munkával és alkatrészekkel segítették a felújítást.

Ennek részeként öt hét alatt festették újra az eredetivel megegyező különleges fényezést, Dr. Bob Hieronimus munkáját ezúttal még öten segítették – nehezítette a dolgot, hogy a fényképek alapján az eredetivel megegyező fényezést készítettek. Az újraszületett VW „Fény” buszt az Orange Country Transporter Organization Téli Találkozóján mutatkozott be, ezt követően pedig az USA-szerte turnézik majd.