A Toyota csoporthoz tartozó Toyoda Gosei nevű autóipari beszállító elsősorban műanyag- és gumialkatrészeket gyárt, és a Tokiói Autószalonon bemutatott Flesby tanulmánnyal azt próbálja megmutatni az utca emberének, hogy milyen kényelmes is lenne az élete, ha az ő autójukat vezetné.

Maga a kis méretű városi autó igazából csak állvány – csak annyit mondanak róla, hogy elektromos hajtású – , a valódi lényeg a karosszériából kiálló, világoszöld részek, amelyek a cég által kifejlesztett puha műanyag párnák. Ezek egyfelől nyom nélkül elviselik azokat az apróbb sérüléseket, amelyek jellemzően parkoláskor keletkeznek, az ajtórányitás szó szerint lepattan róla, másfelől az esetleges gyalogosgázoláskor is fokozott védelmet nyújtanak. Ráadásul kommunikációs felületként is használhatóak ezek a műanyag párnák, belülről projektor vetít bármilyen szöveget vagy ábrát – csak egyszínű lehet a megjelenítés – a felületre. Szóval rögtön a saját cégét is reklámozhatja az ember, miközben az autója az útszélen parkol.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!