A 39 éves Paul Bacon különleges kerékpárok építésével keresi a kenyerét, de más közlekedési eszközöket is szívesen készít. Korábban már készített egyedi autót, most pedig egy BMW Z3-as alapján takarította ki a garázsából a felesleges, az évek alatt felgyülemlett alkatrészeket úgy, hogy összeépítette azokat 18 hónap alatt.

Az eredmény egy döbbenetes megjelenésű sportkocsi lett, amelyet Cosmotron-nak keresztelt el az alkotó. A stílus egyértelműen az ötvenes évek amerikai tanulmányait idézi, amikor még szentül hittek abban, hogy atommeghajtású repülőautók uralják majd az eget az ezredforduló környékén. Ehhez képest még mindig földhöz ragadt módon közlekedünk, benzinnel (vagy gázolajjal) hajtott autókkal.

A nagyon is amerikás megjelenés ellenére a német technikából a lehető legtöbbet megtartotta a Bacon úr, így a soros hathengeres motort is csak optikailag inzultálta. Ennek ereje egyébként 225 km/órás csúcssebesség elérésére teszi képessé az üvegszál karosszériás alkotást. A legszebb az egészben, hogy a jármű megfelel az Egyesült Királyságban a közúti közlekedés feltételeinek, és meg is kapta a rendszámot.

Sajnos hazánkban már nem ilyen engedékenyek a hatóságok, de némi trükközéssel azért hazánkban is forgalomba lehet helyezni ilyen alkotásokat. Ha ugyanis egyszer az Unióban már rendszámot kapott egy autó, akkor azt más tagországban is el kell látni helyi hatósági azonosítóval, tehát a Cosmotron-nak is meg kell adni a rendszámot, ha netán valaki honosítani szeretné azt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!