A Közlekedik a család vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás. A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyereket nevelnek (nem kizáró ok, hogy a család három vagy több gyermeket nevel, de a vetélkedősorozaton két 6 és 18 év közötti gyermekkel lehet részt venni, és továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni).

A részvétel feltételei:

a. Közlekedésbiztonsági nyílt nap:
A megyei (fővárosi) balesetmegelőzési bizottságok a www.kreszvaltozas.hu honlapon szereplő helyszíneken és időpontban a Magyar Autóklubbal közösen nyílt közlekedésbiztonsági napot szerveznek, melynek keretén belül tesztlap kitöltésére, kerékpáros vetélkedőre, csúszós pályán történő vezetésre, gépjárművek műszaki átvizsgálására, gyakorlati vezetéstechnikai tanácsok megismerésére van lehetősége az érdeklődőknek.  A nyílt napon bárki részt vehet, a rendezvényre kilátogató családok részére vetélkedők kerülnek megszervezésre.

b. Internet:
2013. április10-től 2013. augusztus 31-ig a www.kreszvaltozas.hu honlapon keresztül egy KRESZ tesztlap kitöltésével lehet jelentkezni azon családoknak, akik a fenti kiírásnak megfelelnek.

Továbbjutás:
A megyei balesetmegelőzési bizottságok a területi közlekedésbiztonsági nyílt napokon adnak tájékoztatást a családi vetélkedők lebonyolításáról. A bizottságok döntése alapján a családok közlekedésbiztonsági nyílt napon illetve egyéb rendezvény keretén belül kerülnek kiválasztásra. Megyénként (a fővárosból is) egy család jut az országos döntőbe. A www.kreszvaltozas.hu honlapon keresztül regisztráltak közül egy család részére biztosítunk lehetőséget az országos döntőbe jutásra.

Az országos verseny díjazását az Autós Nagykoalíció biztosítja. Fődíj egy Skoda Rapid személygépkocsi. Az országos döntő egyéb díjai most kerülnek kialakításra, de törekszünk arra, hogy a résztvevő családok mindegyike kapjon magyarországi üdülést és benzinutalványt. A verseny díjai a véglegesítést követően megtekinthetőek a www.kreszvaltozas.hu internetes honlapon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!