Amíg az Egyesült Államokban mindenki arra vár, hogy bemutassák az új Bronco szabadidő-autót, a Gateway Bronco nevű cég licencszerződést kötött a Forddal, és hivatalos jóváhagyással készíti a teljesen új, első generációs autókat. Annyira megbíznak a termékben, hogy2-5 éves garanciát is vállalnak rá.

Teljesen új alvázat és karosszériát is készítenek a Gateway Bronco-nál, tehát nem kell feláldozni eredeti autókat, persze arra is lehetőség van, hogy a megrendelő saját autóját építsék át. Az alapkivitel majdnem teljesen megegyezik azzal, ami 1966-ban elhagyta a Ford gyárat, de létezik modern motorral és hajtáslánccal ellátott kivitel is.

Fuelie, Coyote Edition és Modern Day Warrior névre hallgatnak a modellek, amelyek ára 120-180 000 dollár között mozog. Közös vonás, hogy modern rezgés- és zajcsillapító anyagok alkalmazásával növelik a komfortot, és a Wilwood cégtől származó, négy tárcsás fékrendszert kapnak az újragyártott autók. A Fuelie esetén benzinbefecskendezős 347 köbinches Ford V8-ast használnak, míg a másik két modellben az aktuális, 5,0 literes Coyote V8-as dolgozik. A csúcsmodellben hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót használnak, egyébként ötös kézi- vagy négyes automata közül lehet választani.

A Gateway Broncos 2019-ben heti négy autót fog készíteni, és egyelőre úgy tűnik, a megrendeléstől számított két hónapon belül képesek leszállítani az újragyártott Ford Broncót.