Nemrég mutatták be Indiában az aktuális Swift lépcsős hátú változatát, az adózási okokból 4 méter alá beszorított DZire modellt, amelynek most megindult az exportálása, elsőként Chilében lehet megvásárolni.

A helyi forgalmazó úgy számol, évi 1400-1500 indiai gyártású szedánt tudnak majd eladni, de még az is lehet, hogy a végén túlteljesítik ezt, hiszen az ötajtós Swifthez képest tizenöt százalékkal olcsóbban kínálják az autót. Ennek két oka van, egyfelől előbbi japán gyártású, és 1,4 literes, 95 lóerős motor hajtja, utóbbi Indiában készül, és 1,2 literes, 85 lóerős a motor. Egyéb eltérések is vannak, amíg a DZire hátul dobfékes és ESP nem is kérhető, addig az ötajtós Swift körben tárcsaféket használ és széria az ESP.

Chilébe egyébként az Indiában gazdagabban felszerelt modelleket viszik, alapfelszerelés a kétszínű, szürke-bézs belső tér, a három felszereltség között a fedélzeten lévő kényelmi extrák számában van eltérés.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!