A zárt 570S-sel megegyező menettulajdonságokat ígér a McLaren az új 570S Spidernek, annak ellenére, hogy 46 kg-mal lett nehezebb az autó, és az aerodinamikai csomagját is módosítani kellett, a hátsó légterelő 12 mm-rel lett magasabb, hogy kompenzálják az új tető miatti megváltozott légáramlást.

Mindössze 15 másodpercig tart a nyitása vagy zárása, menet közben legfeljebb 40 km/h-s tempóig is lehet ezt végezni, a hátsó szélvédő is leengedhető, ami egyben a szélfogó funkcióját is ellátja. Új elem, hogy a kipufogót egy rezonátorral összekötik a tetődobozzal, így sokkal intenzívebben hallják a motort az 570S Spider utasai, mint a kupénál.

A 3,8 literes V8-as biturbó teljesítménye jelen esetben is 570 LE/600 Nm, a 0-100 km/h sprintidő (3,2 másodperc) és a csúcssebesség (328 km/h) is megegyezik a kupééval, nyitott tetővel a turbulencia miatt legfeljebb 315 km/h-val tud száguldani a McLaren 570S Spider. A Goodwood FoS-on lesz a közönségpremier, az első megrendelők augusztusban ülhetnek bele autójukba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!