Már a koronavírus-járvány következményeit is figyelembe vették a GAZ új mentőautóinál, ezért nagyon kevés illesztési hézag van a belső térben, ami megkönnyíti annak fertőtlenítését. Az amerikai mintára készített műanyag doboz annyiból hoz újat, hogy annál nincs közvetlen kapcsolat a fülke és a hátsó tér között, egyszerűen lehet alvázat cserélni alatta, illetve arra is lehetőség van, hogy járványhelyzetben meglévő teherautókból készítsenek gyorsan mentőautókat.

A Gazella Next autóbusz változatából is készítettek mentőautókat, a különösen tágas belső terű karosszériából a páciensek hosszú távú szállítására alkalmas betegszállítót készítettek, forgatható székek könnyítik meg az orvos dolgát a menet közbeni ellátásnál.

Szintén az autóbusz karosszéria alapján készítettek még mobil orvosi rendelőt, ennél még arra is lehetőség van, hogy egy utánfutóban egy második kezelőszobát valósítsanak meg. A belsőben különféle orvosi eszközök elhelyezésére van lehetőség, illetve a helyi infrastruktúrától független munkavégzéshez szükséges áramfejlesztő is van a fedélzeten, illetve fürdőszoba is a kezelőszemélyzetnek. A jármű különlegessége a nagy sebességű videós kommunikációs rendszer, amelynek segítségével az orvos a távoli kórházakban lévő kollégáival folytathat konzultációt a kezelés során.