Európában jelenleg Fiat Professional néven kínál haszonjárműveket az FCA konszern, de könnyen lehet, hogy 2018-tól átmárkázzák ezeket a járműveket Ram névre. Az idei IAA Haszonjármű Kiállításon már jelen a márka, ahol egy Mopar kiegészítőkkel ellátott, és autógáz-üzemre átépített 5,7 literes V8-as motorral szerelt Ram 1500 Quad Cab Sport pickupot állítottak ki, jelezve, hogy komolyan fontolgatják a piacra lépést.
ram2
Meglepő, hogy ez a pickup az Egyesült Államokban kétféle dízellel, a 3,0 literes VM Motori által gyártott, és a Jeep Grand Cherokee-ban is használt V6-ossal, illetve egy Cummins gyártmányú, 6,7 literes soros hathengeressel is megvásárolható, de nem ezek egyikét hozták el Európába. Kanadai-specifikációjú járműről lévén szó a sebességmérőnél a külső fő körön km/h-ban lehet leolvasni a sebességet. A Ram észak-amerikai kínálatában több európai autó is van, a Promaster a Fiat Ducato, a Promaster City pedig a Dobló eltérő hűtőráccsal és választható benzinmotorral (3,6 literes V6-os a nagyobbnál, 2,4 literes négyhengeres a kisebbnél), szóval csak a Mitsubishitől átvett Fullback pickup és a Renault-tól származó Talento kisteherautónak kellene egy-egy új hűtőrácsot készíteni a márkaváltáshoz.

ram3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!