Amerikában rengeteg helyen olyan lámpa működik, mely az aszfaltba rejtett érzékelő segítségével veszi fel a jelet, és ha a súly alapján úgy érzi, egy autó vagy egy motoros megállt előtte, csak akkor vált zöldre.

Hasonló, mint hazánkban a gyalogosok számára kitalált, nyomógombos rendszer, mikor a lámpa csak akkor vált, ha valaki ezt kéri is, így segítve a forgalom gyorsabb haladását.

A rendszer jó ötlet, de persze nem működik tökéletesen, ugyanis az aszfaltba rejtett mérőműszer nem mindig érzékeli megfelelően a járműveket, különösen, ha csak egy robogóról van szó, melynek jóval kisebb a súlya, mint mondjuk egy klasszikus amerikai autóé, amelyre be van programozva a rendszer.

Éppen ezért szeptember 18-tól szabályosan át lehet hajtani egy kereszteződésen Pennsylvania államban akkor is, ha pirosan világít a jelzőlámpa – de persze csak akkor, ha épp nem jön senki egyik oldalról sem.

Az új rendszer sem nyerte el egyébként az amerikaiak tetszését, sokak szerint óriási baleseteket okozhat a piros semmibevétele, és mindenki jobban járna, ha visszaállítanák a „normális” lámpákat.