Egy 180 lóerős, 1,6-os, turbós benzinmotort ajándékozott hétfőn a békéscsabai BéKSZI Trefort Ágoston műszaki tagiskolának az Opel szentgotthárdi gyára, melyen a tanulók életszerű helyzetben, de mégis az iskola falain belül gyakorolhatnak. Az Opel Magyarország felkérésére a „gépkocsi szívét” a Körös Autócentrum Kft. Opel márkakereskedésében adták át.

– Az Opel Körösnél az elmúlt évtizedekben csaknem háromszáz diák fordult meg, kapott képzést a szakemberektől – hangsúlyozta Tóth Péter Árpád, a Körös Autócentrum Kft. ügyvezetője. Elmondta, hogy az Opel a legmodernebb technológiák kifejlesztésében és bevezetésében is az iparág éllovasa. A korszerű technikával felszerelt autók szervizelésének pedig a magasan képzett szakembergárda nyújt alapot, ebben segít a békéscsabai középiskolában lévő motor.

Nagy Attila, az Opel Magyarország műszaki igazgatója is kijelentette, mennyire fontos, hogy képzett kollégákkal töltsék fel a márkaszervizeket. Czégény Gyula békéscsabai tankerületi igazgató elmondta, számítanak a gazdasági élet szereplőire a későbbiekben is, hiszen a hasonló adományok révén életszerű helyzetben, laboratóriumi körülmények között, de mégis az iskolában gyakorolhatnak a tanulók.

Marton József, a BéKSZI főigazgatója hangsúlyozta, hogy egyre több gyakorlati órát tartanak a szakképzésben résztvevőknek. Fontosnak ítélte, hogy a tanulók ne húszéves Zsiguli-motort tanulmányozzanak, hanem korszerű eszközöket vehessenek közelről is szemügyre. A legújabb Opel személygépkocsikban is megjelent motoron az autószerelők, az autóelektronika-műszerészek, az ipari gépészek és a gépgyártás-technológusok gyakorolhatnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért