Mostantól a BMW 1-es sorozathoz is elérhető a 2,0 literes, benzines turbómotor, amely 218 lóerős (310 Nm) teljesítményével a 125i nevet érdemelte ki. Ugyanilyen erős a dupla turbós 2,0 literes dízel, ami azért nyomatékosabb (450 Nm).

Ennél minden bizonnyal nagyobb érdeklődés övezi majd a 116d változatot, amelynek neve – manapság szokatlan módon – a lökettérfogatra is utal, ugyanis 1,6 literes a 116 lóerős (260 Nm) dízelmotor. Ez csak Efficient Dynamics Edition-ként kapható, szabványos fogyasztása mindössze 3,8 l/100 km. A BMW 120d BluePerformance már ma teljesíti a 2014 végétől kötelező Euro 6-os előírásokat.

De nem csak a motorok, a megjelenés terén is van újdonság, hiszen hamarosan M sportcsomaggal is megvásárolható lesz az ötajtós változat. Az ilyenkor kötelező spoilereken kívül nagyobb fékeket, sportosabb felfüggesztést is lehet vásárolni, és az utasteret is számos kiegészítővel lehet feldobni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!