A versenyzők igazán ma voltak először együtt a 2008-as Dakar rally rajtja előtti nap óta, a szokásos adminisztratív, majd később a technikai átvétel során ismét volt alkalmuk arra, hogy beszélgessenek egymással egy kicsit.
 
A versenyzők, bár nem a sivatagba készülnek, mégis Dakar-hangulatban vannak, és folyamatosan régi történeteket mesélnek egymásnak a bivouac-ról, a szenvedésekről, az utolsó pillanatban kapott büntetésekről, és a járhatatlan utakról. Mindezt csillogó szemmel és lelkesedéssel tette minden profi és amatőr résztvevő, akik most folytatták a januárban abbahagyott beszélgetéseket.
 
A szombati átvételi nap során az is kiderült, hogy a közép-európai országok mennyire kedvelik a technikai sportokat. Különösen a magyar szurkolók nagyon lelkesek, az eső ellenére a budapestiek ezrével látogattak ki az átvételek helyszínére, hogy elcsípjenek egy-egy versenyzőt és versenyautót.
 
Az átvételeket követően kialakult a végleges résztvevői létszám: 238 versenyző áll rajthoz holnap Hősök terén: 96 motor, 18 quad, 84 autó és 40 kamion indul el a hosszú útra Romániába, a Kárpátokba.