Ennyire modern azért nem lesz az új Dacia Logan, ami 2012-ben kerül a kereskedésekbe Ennyire modern azért nem lesz az új Dacia Logan, ami 2012-ben kerül a kereskedésekbe

Úgy tűnik, pár hónap kihagyással kap csak utódot a Dacia Logan, a Renault 2016 Drive the Change sajtóanyag szerint csak 2012-ben indul az új olcsóautó-generáció forgalmazása.

Ez egyben azt is jelenti, hogy 2011. novemberét követően csak a raktárkészleteket fogják kiárusítani, ezt követően ugyanis már csak elektronikus menetstabilizálóval (ESP) is ellátott autókat lehet forgalmazni az Unióban, márpedig a Logan jelenleg kapható generációja híján van ennek az extrának. Nem éri meg beépíteni az autóba ezt a rendszert, hiszen akkora mértékű kiadást jelent, ami a szűken kalkulált nyereségnél nem térülne meg, így inkább rögtön leváltják az egész autót.

Ismeretlen, nem gyári tervező képzelte el sportlimuzinnak az új Logant Ismeretlen, nem gyári tervező képzelte el sportlimuzinnak az új Logant

Nagy újdonságra nem kell számítani, hiszen továbbra is a Renault-Nissan szövetség kisautó padlólemeze lesz az alap, és a motorok terén se lesz túlzott előrelépés – igaz, addigra már az 1,6-os dCi lesz a franciák kis dízele. A mostanitól eltérően nem a lépcsős hátú változattal indítanak, hanem rögtön a rajt idején elérhető lesz az ötajtós (Sandero) és a kombi (MCV) is, hiszen idő közben Nyugat-Európában is rengeteg Daciát értékesítenek, ott pedig ez utóbbi változatokat kedvelik.