1957. július 4-én debütált a Nuova Cinquecento, a második generáció 2007. július 4-étől készült, és még mindig gyártásban marad azt követően is, hogy 2020. július 4-én a felújított Mirafiori gyárban megkezdték az akkumulátoros-elektromos harmadik generáció gyártását. Ezzel párhuzamosan a nagy piacokon elindult a forgalmazás, azaz lehet már rendelni az autót, és elindult a Virtual Casa 500 nevű virtuális bemutatóterem.

Itt a legújabb akkumulátoros-elektromos autó mellett a típus történelme is megismerhető az internet jóvoltából, majd 2021 tavaszán fizikailag is látogatható lesz a kiállítótér a Lignotto területén, a Pinacoteca falain belül megnyíló Casa 500. Először a Mirafiori üzemben készült a Fiat Nuova 500, majd a tetőn lévő próbapályáról híres Lignotto-ba költözött.

A Virtual Casa 500 digitális környezetében mindent egy kattintásnyira találunk. A tizenegy tematikus terület sorában ott a „The Legacy”, a „Made of Italy”, a „New 500 One Offs”, a „Diary of an Icon”. Bepillanthatunk az „A Journey through 3 Generations”, a „New 500 Experience”, a „500 Design Story”, az „A Story of Social Relevance”, a „The Future Starts Here”, az „500 Vintage Vibes”, az „Open for Change” termeibe. Természetesen az új Fiat 500 debütálására készített három egyedi autót, az Armani, Bvlgari és Kartell egyedi autókat is meg lehet ismerni a szériaváltozat mellett.

A virtuális bemutatótérrel egyszerre lett elérhető a Fiat alkalmazás – egyelőre próbaváltozatban -, amellyel az akkumulátoros-elektromos 500-as távoli hozzáférését lehet kezelni.