Belgiumból eddig egyedül Tony Gillet tudott valamirevaló sportkocsit készíteni, ez, mármint a Gillet Vertigo szolgáltatta az alapot Raphael van der Straten alkotásához, a VDS GT 001-es elnevezésű autóhoz.

Lényegében az történt, hogy a Gillet Vertigo vázába egy 4,2 literes Maserati V8-ast raktak, majd az egészen egy karosszériával látták el. Nem véletlen, hogy a Charles van den Bossche által megrajzolt karosszéria egy kicsit amerikás, ez volt a megrendelő kérése, aki korábban Ford Mustang FR500 GT3-as autóval versenyzett aktívan.

A 480 lóerő teljesítményű olasz V8-ashoz egy hatfokozatú szekvenciális váltó csatlakozik, a karosszéria nagy része karbonból készül. Pontos menetteljesítmények/tömegadatok még nincsenek, de valószínűleg még így is túladnak majd a tervezett 22 darab utcai autón. Az első prototípus, a VDS GT 001 R egy versenyautó lesz, amellyel Raphael van der Straten indul majd, de megfelelő szándék esetén az ügyfélautókból is versenyautót faragnak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!