Nem rendelkezik nagy hagyományokkal a lakóautó-gyártás terén a SAIC konszernhez tartozó Maxus márka, ezért nincsenek is annyira földhöz ragadva a konstruktőrök, mint mondjuk Európában. Most épp azt találták ki Kínában, hogy egy második emelettel fejelik meg a lakóautójukat, a V90 Villa Edition fogja megkoronázni a gyári építésű lakóautó-választékot.

Gombnyomásra emelkedik fel a tető olyan magasra, hogy kényelmesen állni lehet a második emeleten is, a hivatalosan kilátófedélzetnek hívott térben ülések és asztalok kaptak helyet, illetve elöl még egy apró erkélynek is helyet szorítottak. Az oldalfalat alkotó ablakok gombnyomásra átlátszatlanra kapcsolhatóak, így nincs szükség függönyökre, a megközelítést helytakarékos módon, egy lifttel oldják meg.

Amíg az emelet 12,4 négyzetméteres, az alsó lakótér a két oldalsó kicsúszó bővítésnek köszönhetően 20 négyzetmétert kínál, itt egy kényelmes nappali és konyha (főzőlap, sütő, mosogató, hűtőgép) kapott helyet. A lift mellett egy kompakt vizes helyiség (WC, tusoló) kapott helyet. A fő ágy a vezetőfülke fölötti félemeleten kapott helyet, de a földszinten és az emeleten is további ágyakat lehet összeállítani az ott található padokból-ágyakból.

A Maxus Life Home V90 Villa Edition természetesen nem olcsó, különösebb egyedi igények (burkolatok, szórakoztatóelektronika) nélkül 2,68 millió jen, azaz 122,4 millió Ft – egyelőre még keresik az első megrendelőt.