A Renaultnál még nagyon hallgatnak az új, 1,3 literes benzines turbómotorról, Kínában a Mercedes-Benz már elkezdte akciózni a C-osztályt az új erőforrás érkezése miatt. Most egy másik partner, a Lada kapcsán van újabb hír erről az erőforrásról, az orosz mérnökök ugyanis megkezdték az 1330 köbcentis erőforrás adaptálását a Vesta karosszériájába. A megszokott fejlesztési idővel számolva úgy másfél év múlva lehet megvásárolható ez a kombináció, azaz a 150 LE/250 Nm teljesítményű Lada Vesta, amely rögtön hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót is kap majd – a jelenleg a Lada által használt Renault váltók ugyanis nem képesek tartósan ekkora nyomatékkal megbirkózni.

Az új erőforrás nem fog megjelenni az európai piacon, a közvetlen befecskendezéses turbómotort ugyanis részecskeszűrővel kellene felszerelni (Euro 6c), ami nagyon megdrágítaná a költségeket a várható alacsony darabszám mellett – Oroszországban enélkül tudják majd forgalmazni az új változatot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!