A japán tetováló művészetet idézte meg a Lexus, amikor a brit Claudia de Sabe tetoválót kérte fel egy UX művészi átalakítására. Technikai okokból nem tűvel juttatták be a festéket a felület alá, hanem a kontúrokat úgy rajzolta meg a művész, hogy egy kézifúróval eltávolította a fényezést a fémlemezekről. Itt a nehézséget az jelentette, hogy nem mindig kényelmes testtartásban kellett dolgozni, és nem volt lehetőség a szabad kezű munka során a javításra.

Egy koi ponty volt a motívum, a színeket kézzel festette fel a művész, és néhány helyen még valódi aranypapírt is felvitt. Utóbbinak és a hat hónapig tartó kézi munkának köszönhető, hogy a jármű becsült értéke az átalakítást követően 120 ezer font, azaz 45 millió Ft.

„Amikor embert tetoválok, észben kell tartanom az izmok, a kötőszövetek elhelyezkedését és jellemzőit. Az autó esetében egészen más jelentett kihívást: itt a lemezek hullámzó, változó ívére kellett ügyelnem.” – kommentálta a munkát Claudia De Sabe, aki szerint lendületes, dinamikus, áramvonalas idomaival a Lexus UX tökéletes alany volt a világ első autó-tetoválásához.