Csak két dologról kell lemondani a Land Rover Defender 130-as vásárlójának, a V8-as motorról és a 3 személyes első üléssorról, cserébe csak ő kérheti a Sedona Red fantázianevű fényezést, és csak ennél a változatnál jár 4 zónás klíma. Az új karosszériaváltozattal együtt lesz elérhető az Extended Bright Pack nevű csomag az összes Defenderhez, amelynél a karosszéria alsó részét selymesfényű Ceres ezüstre fényezik, a kocsi elején és hátulján Noble Crome színű a lökhárítóbetét.

A 110-eshez képest a karosszéria 34 centivel megnyújtott hátsó túlnyúlást kap, amivel a 2+3 vagy 2+3+3 elrendezésű utastérben mindenhol teljes értékű ülést találunk, illetve extra méretű rakteret. Alapáron jár az első nyitható üvegtető és van egy második üvegtető is a leghátsó sor felett. Leghátul ülésfűtés, tárolóhelyek, USB-C töltők és párnázott könyöklők gondoskodnak az utasok kényelméről, illetve az alapáron adott 4 zónás klímánál saját zóna jut nekik. A beszállás megkönnyítéséhez a második sor szélső ülései előrecsúsznak és buknak, kapaszkodó a B oszlopon található. A 3 üléssor mögött 389 literes csomagtér található, a hátsó üléseket a padlóba lehet hajtani – az nem lesz teljesen sík –, a második sor mögött 1232 literes a csomagtér, az első sor mögött 2291 literes a raktér. Az ötüléses változatban 1329 liter, támladöntés után 2516 literes lesz a csomagtér.

Tetőcsomagtartó vagy vonóhorog (utánfutó) híján a 8 ember hogyan juttatta el szörfdeszkáit a tengerpartra?

A Defender 130-asnál szériában adják az egyébként feláras, 11,4 colos képátlójú érintőképernyős PiviPro fejegységet, és itt széria, egyébként pedig mostantól választható a nanoeX technológiás légszűrő. A hosszú karosszéria első körben csak a soros 6 hengeres, lágyhibrid Ingenium motorokkal lesz elérhető, a benzines 300 LE/470 Nm vagy 400 LE/550 Nm teljesítményű, a dízel 250 LE/600 Nm vagy 300 LE/650 Nm teljesítményű. Alapáron jár a légrugózás, amivel gombnyomásra több mint 7 centivel lehet növelni az alapesetben 290 mm-es hasmagasságot. A Land Rover egyébként azzal ünnepli II. Erzsébet gyémántjubileumát, hogy egy speciális Defender 130-ast ad ajándékba őfelségének, amelyet aztán a Brit Vöröskereszt használ majd.