Sajnos nem csak a nagy-britanniai veterán Land Rovereket felújító vállalkozásnál pusztított tűz, a múlt péntekről szombatra virradó éjszaka tűz keletkezett a PM Motorsports sacramentói központjában. A késői időpont miatt senki nem volt a telephelyen, így személyi sérülés nem történt, de több millió dollár értékű veterán Porsche sportkocsi semmisült meg, köztük egy pótolhatatlan 1973-as 911 Carrera RSR.

Utóbbi különlegessége az volt, hogy egyike volt annak a két autónak, amelyet a Volkswagen of America importált az Egyesült Államokba, majd később egy San Diego-i márkakereskedésé lett, ahonnan a PM Motorsports tulajdonosa, John Skoien megvásárolta azt, és már több évtizede ez volt gyűjteményének legféltettebb darabja. Több szakértő szerint is ez volt a leginkább gyári állapotban megmaradt, tehát soha nem felújított Porsche 911 Carrera RSR a világon.

Ezen kívül féltucat 356-os – köztük két eredeti Speedster – több korai 911-es, és jónéhány 914-es semmisült meg teljesen a tűzben. Mivel olyan műhelyről van szó, ahol többféle vegyi anyagot is tároltak (használtak), a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, így is nagyjából négy órán keresztül dolgoztak azon, hogy eloltsák a lángokat. A tűzvizsgálat még tart, amíg be nem fejeződik, nem nyilatkoznak arról, mi okozta a tüzet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!