A Lexus RS első két generációjából készült Toyota változat is a japán piac számára, de amikor a harmadik generációs (aktuális) autó bemutatkozott 2008-ban, nem sokkal később a Lexus márkát elérhetővé tették a szigetországban, ezért abból nem csináltak Toyotát.

Azonban most mégis itt vannak az első képek az új Toyota Harrier-ről, amely novemberben fog hivatalosan bemutatkozni a Tokiói Autószalonon, és nem sokkal azt követően meg is indul majd a forgalmazása. Azért furcsa ez az időzítés, mert hamarosan várható a modellváltás a már 5 éves konstrukciónál, és nem valószínű, hogy csak egy évig tartják a piacon az autót. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy amíg a Lexus RX-et leváltják 2014 végén, Toyota Harrierként tovább él majd az autó.

Egyelőre nem tudjuk, milyen hajtással adják majd az autót, Lexusként 2,7 literes négyhengeressel, 2,5 literes benzin-elektromos elsőkerékhajtású hibridként, 3,5 literes V6-os benzines-elektromos összkerékhajtású hibridként illetve 3,5 literes V6-ossal lehet megvásárolni az autót, ezek bármelyike elképzelhető a Toyota Harrier motorterében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!