Annyiból irigyelni lehet a Ford Focus RS tulajdonosokat, hogy a gyár nem győzi teljesíteni a megrendeléseket, ezért több száz, korábban már visszaigazolt ügyféllel is közölték, hogy áttették őket a 2017-es modellévű változatra, szóval idén ősz helyett leghamarabb csak jövő nyár közepén kapják meg autójukat. Többszörösen felülmúlja az értékesítés a várakozásokat, csak az egyesült Királyságban már 4500-an jelentkeztek a forró ferdehátúra.

A gyakorló tulajdonosoknak máris itt van az első gyári tuning. A Ford Performance by Mountune által elkészített új vezérlőprogram 375 LE/510 Nm-re növeli a 2,3 literes négyhengeres teljesítményét, ami 25 lóerő és 40 Nm többletet jelent. A valóság azért nem ilyen szép, a sajtóközleményben csillagozva van a teljesítményadat, és a végén apró betűs megjegyzésként szerepel, hogy ennek az extra erőnek egyszerre legfeljebb 12 másodpercig örülhet a sofőr, hiszen csak a túltöltés időtartama alatt tud ennyit a tuningolt Focus RS, de legalább azzal vigasztalódhat az ember, hogy megmarad a gyári garancia.

Az Egyesült Királyságban 899 font a tuningcsomag ára, amely után a gyári 4,7 másodpercről 4,5 másodpercre javul a 0-100 km/h sprintidő, a végsebesség változatlanul 266 km/h. Ezért a pénzért egyébként mintegy 1,5 órás munkával rögtön installálják is a teljesítménynövelést az arra felhatalmazott márkaszervizben.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!