Mind hibáztunk már online vásárlásnál, mikor épp megmakacsolta magát az oldal, ahonnan rendelni szerettünk volna. De mikor autót rendel az ember így, picit nagyobb a tét…

Az Egyesült Államokban járunk, ahol a történetét a Reddit nevezetű közösségi oldalon elmesélő férfi úgy döntött, eljött a nagy nap, eleget spórolt, lecseréli autóját egy Tesla Model 3-asra.

Azonnal fel is ment a Tesla honlapjára, ahol kiválasztotta a neki megfelelő konstrukciót, majd rányomott a „vásárlás” gombra.

A Tesla ilyenkor kereken 100 dollár, azaz átszámolva körülbelül 32 ezer forint előleget azonnal levon, és ha esetleg valaki meggondolja magát, ezt az összeget már akkor sem téréti vissza.

És bár az összeg levonása itt is megtörtént, mégis hibát írt az oldal, és úgy érzékelte, hogy nem történt rendelés.

Nem árt vigyázni az online rendeléseknél…

Ezért emberünk újra próbálkozott. És újra. És újra. Összesen 28 alkalommal kattintott a megrendelésre, míg végre elfogadta a rendszer.

Igen ám, csak ekkor derült ki, hogy a hiba ellenére az összes többi rendelése is sikeres volt, vagyis 28 Tesla Model 3-ast rendelt, aminek az előlege 2800 dollár (880 ezer forint), a végösszeg a számlán pedig 500 millió forint volt.

Szerencséjére a Teslánál nagyon kedvesek voltak, és kivételt tettek vele, és mivel látták a hibát, visszatérítették a 28-szor 100 dolláros előleget, majd megkérték a férfit, inkább adja le a rendelését újra.

De lehetőleg csak egyszer…