Már több autószalonon is bemutatta Európában a Colorado pickupot a Chevrolet, de továbbra se kommentálják hivatalosan a modell forgalmazását. Azonban úgy tűnik, a színfalak mögött pozitív döntés született, hiszen nemrég Spanyolországban, a Sierra Nevada hegységben 2500 méteres tengerszint feletti magasságban fényképeztek le egy, éppen nyúzópróbán áteső példányt.

Egy nyújtott, egymással szembe nyíló ajtós fülkével szerelt példány vontatási képességei próbálgatták a mérnökök a motornak komoly megpróbáltatást jelentő magasságban (ritka levegő), a pletykák szerint ugyanis ezen, az Euro VI-os tisztaságú dízelmotoron áll vagy bukik a projekt.

A komoly és drága kipufogógáz-utánkezelést igénylő európai törvényi elvárások miatt még mindig nem biztos, hogy megéri a Chevrolet Colorado piaci bevezetése. Az autóval azonos alapokra épülő és javarészt azonos karosszériával rendelkező Isuzu D-Max a saját 2,5 és 3,0 literes dízeleit használja, a Chevrolet 2,8 literes négyhengeressel szereli-szerelné a pickupját. Ebből a motorból nem csinálnak Euro V-öst, mert azzal alig pár hónapig lenne piacon a típus, hanem rögtön az Euro VI-ra készülnek vele.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!