A General Motors akkumulátoros-elektromos hajtással rendelkező, legalább 320 km-es hatótávolságú és – az USA-ban érvényes adókedvezmények figyelembe vételével – 30 000 dollárnál olcsóbb Chevrolet Bolt piacra dobásával akarja bebizonyítani, hogy igenis ott van az élen, ha alternatív meghajtású járművekről van szó.

Azonban porszem került a gépezetbe, mivel jelen állás szerint úgy tűnik, nem valósul meg a Bolt. Legalábbis nem ezen a néven, pedig alaposan kikutatták a detroiti központban, hogy a vásárlóknál nem zavart fog okozni a Volt-Bolt névpáros, hanem az újdonság ázsióját növeli majd a hasonló hangzás. Arról van szó ugyanis, hogy a GM által kinézett márkanév használati jogára már a Yamaha is bejelentkezett 2 évvel az autógyártó előtt, és a Star Motorcycles márkanév alatt használja is azt. A megfelelő hivatal ezért várhatóan visszadobja majd a GM védjegy-kérelmét (amint a Yamaha bejegyzését se véglegesítik), így ha a Yamaha nem mond le a névhasználati jogáról, az autógyártónak új név után kell majd néznie. A vita annyiból kihathat az európai piacra is, hogy nálunk az Opel Ampera nem kap utódot, de a Chevrolet Bolt enyhén módosított megjelenéssel megjelenik majd az Opel-kereskedésekben – egyelőre még nem tudni, milyen néven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!