Pénteken, a Renault F1 csapat pilótáinak vezetésével debütál majd a Monacói Nagydíj közönsége előtt a Renault Megane R.S. Trophy-R nevű autó, amely addig is egy Nürburgring körrekorddal szolgál: a régi módszer szerint (20,6 km-es pálya) 7:40.10 a köridő, míg az új, 20,83 km-es pályán 7:45.38 ment körbe. A pilóta ugyanaz a Laurent Hurgon volt, aki anno az előző Megane R.S. Trophy-R-rel 7:54.36-ot autózott a Nordschleifén még 2014-ben.

Magáról az autóról egyébként annyit árultak el, hogy a 300 lóerős motort és a váltót változatlanul hagyták, a többi terület optimalizálásával javítottak a teljesítmény. A legnagyobb javulást a 130 kg-os tömegcsökkentés okozza, ezen kívül az aerodinamikai csomag is változott (ennek része a szellőzőnyílás a motorháztetőn), illetve a felfüggesztést is újrahangolták.

Szintén nem részletezték nagyon az autó elérhetőségét, annyit mondanak, hogy néhány száz darabos mennyiségben még az idén elérhetővé teszik a Renault Megane R.S. Trophy-R változatot, vételárat később közölnek.